Elektronikus napló

Szirén Könyvtári Rendsz.
Bejelentkezés

 
SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK ISKOLÁNK HONLAPJÁN!

Cimbora

Cimbora kirándulás Budapest 2017.június 6.

Idén is Pestre mentünk, mint tavaly, csak annyi különbséggel, hogy most múzeumba és Állatkertbe.
A vonat 7 órakor indult, kb. 3 óra volt az út. Favicceket meséltünk egymásnak, telefonoztunk, videóztunk. Először a Mezőgazdasági Múzeumba mentünk, a Vajdahunyad várába. Kb. fél órát gyalogoltunk a Keleti Pályaudvartól. Sok érdekeset láttunk, a leghíresebb magyar lovakat is. 150 lépcsőn felmentünk a toronyba, innen látható volt a vizes VB helyszíne és egész Budapest. Az Állatkertig csak 10 perc volt az út, de közben megálltunk ebédelni. Sokféle állatot megnéztünk, volt oroszlán, majom, elefánt, zsiráf , madarak és még sorolhatnánk. Gyalog mentünk vissza a pályaudvarra, összesen 20 ezer lépést tettünk meg aznap. Indulás előtt még megettünk egy finom fagyit is.
Nagyon jól éreztük magunkat, most is szuper volt a „cimbora-kirándulás"!
Készítette: Szél Attila, Horváth Dávid 4.c

A kiránduláson készült fotók, a következő linkre kattintva érhető el: https://drive.google.com/open?id=0B4kV6czQ2TQCMVRhcEw2MXhrUGs

 

A kétbalkezes v-6..pdf és Három Bajusz-5-6.pdf letöltése: 

https://drive.google.com/drive/folders/0B4kV6czQ2TQCdzJjWW5lU05rNkk?usp=sharing

 

Háry Jánossal cimboráltunk

A Cimbora Klub márciusi foglalkozásán a Zeneiskolába látogattunk el, ahol hangszerbemutató hangversenyen vettünk részt. Kodály Zoltán Háry János című daljátékával ismerkedtünk meg egy interaktív előadáson.
A Zeneiskola növendékei és tanárai dalokkal, hangszeres bemutatóval vezettek végig bennünket Háry utazásán. Nagy sikere volt a bécsi harangjátéknak és az énekes szólistáknak.
A közös éneklés mindig öröm, most is összekapcsolta az előadókat és a közönséget.

 

Üdvözlünk Csabagyöngye!

Február derekán a Cimbora Klub tagjaként részese voltam a Csabagyöngye Kulturális Központban tett kirándulásnak. Halasiné Berta Anita kalauzolta a Cimbiseket.
Büszkén újságolta Anita néni,hogy tavaly decemberben köszöntötték a nyolcszázezredik látogatót! Megtudtuk ,hogy a régi Ifjúsági Ház helyén alakították ki a több mint 6 ezer négyzetméter alapterületű létesítményt. Kapui 2013-ban nyíltak meg a közönség számára. Nagy előny,hogy a szabad terek variálhatóak. Elsőként az Agóra terembe léptünk,melynek fénytechnikája egyedülálló. Mennyezete szétnyitható,s így a csillagos ég is varázslatba ejt. Majd a hangversenyterembe léptünk. Itt szerepeltünk a színpadon. Persze csak a legbátrabbak!! A táncterem volt számomra a legérdekesebb. Falat betöltő tükör fogadott . Padlója hangtompító anyagból készült. Működik a központban Csabai Színistúdió, Békéscsabai Társastánc Klub is. De számos szolgáltatást nyújt diákoknak,családoknak is. Mindannyiunk kedvence a Baba-mama helység lett,ahova 3 hónapos kortól várják a babákat -- ringató-zenés foglalkozásra. Az üvegteremből láttuk a teraszt,ahol tavasztól őszig virágos növények pompáznak. Végül Anita néni közelgő programra hívott,melyen Óz, a csodák csodája jegyében részese lehetünk-Óz elbűvölő világának.
Viszontlátásra Csabagyöngye!

Gál Adrienn 6.c
 

Cimbora

Letöltés:

Víg Balázs: Három bajusz története (részlet) Cimbora-Hárombajusz.pdf
Békés Pál A kétbalkezes varázsló (részlet) Cimbora-Ötödikfejezet.pdf
Lackfi János:Matekzseni  Cimbora-Matekzseni.pdf

 

„Puszirablók” Dunaújvárosban

Cimborák, napfény, Duna-part,  fagyizás,  jó könyvek…
Ebben az évben a dunaújvárosi Cimbora Klub adott otthont az Országos Irodalmi Verseny döntőjének, melyre a Petőfi Utcai és az Erzsébethelyi Általános Iskola cimboráival utaztunk el.

Hatalmas élmény volt megismerkedni, dedikáltatni a zsűri elnökével , Vig Balázzsal, a Puszirablók című könyv szerzőjével.
A verseny eredménye?     Az már a hab a tortán!

Az I. helyezett csapat tagja volt:  Sinka Dániel , Kucsera Jázmin
II.  Pepó Eszter, Szpisják Nikolett ,  Cserven Roland, Tatár Noémi
III. Sinka Dalma
IV. Leszkó Kitti, Zsibrita CsillaV. Petrovszki Enikő, Zsibrita DorinaVI. Uhrin Alexandra, Tóth Lilien, Pálinkás Maja

Gratulálunk a gyerekeknek, köszönjük a felkészítést Zsibritáné Lémon Líviának, Géczi Károlynénak, Lőrinczné Hrabovszki Mártának, Egriné Szarvas Editnek és Bondár Lászlónénak!

A Dunaújváros Online és a Dunaújváros Televízió beszámolóját a következő linkeken találják:

http://dunaujvaros.com/hirek/201605/orszagos_cimborak_avagy_cimborak_orszagos_versenye

 

Bővebben...

 

Puszirablók

 Letöltés:

 Puszirablók.pdf

 

Cimbora

 

Április 4-én, hétfőn az Erzsébethelyi Általános Iskola Madách utcai könyvtárában gyűlt össze a Cimbora-klub. Nekünk, a gyerek cimboráknak különféle programokat szoktak szervezni a felnőtt cimborák. Ez alkalommal Péter Erika költőnőt hívták el hozzánk, az ő verseivel ismerkedhettünk meg.

Elsőként a Hónaptár című versét olvasta fel Erika néni, majd sorra kerültek többek között a Gombóc bohóc és a Boci-foci mókás rímei is. A felolvasásokon kívül néhány vers megzenésített változatát is meghallgattuk és elénekeltük. A kedvencem a Kutyakomédia lett, még most is hallom a fülemben a ritmust:

Minden kutya egy-egy jellem,

más karakter, másik szellem.

Az előadás végén autogramot is kérhettünk Erika nénitől. Természetesen én sem hagytam ki ezt a lehetőséget. Legközelebb már a saját Péter Erika kötetemet fogom aláíratni vele – ugye, Anya?

 

Máté Nóra 3. a


 

"CIMBORÁK" KARÁCSONYA

2010. utolsó Cimbora klubfoglalkozása zajlott december 13-án Luca napján iskolánkban. Mi is, mint mindenütt a világban a karácsonyra készülődünk/ készülődtünk ezen a délutánon. Minden cimborának lehetősége volt arra, hogy karácsonyfadíszt készítsen. A saját készítésű dísszel szebbé lehet varázsolni, emlékezetesebbé lehet tenni az otthoni ünnepet is.

Gyorsan peregtek a percek és elröppent a délután. Márti néni irányításával szebbnél szebb díszek készültek el. Az elkészített tárgyakat a foglalkozás végén mindenki hazavihette.

 

Januárban minden klubtagunkat szeretettel várjuk egy vidám délutánra!

Szép ünnepet és vidám szünetet kívánunk mindenkinek:

A "Cimborák"

 

Cimbora

A TV-ből jól ismert Cimbora műsor dalának szavai biztosan ismerősen visszacsengenek  mindenki fülébe. Akik még nem ismerték, és az iskolánkban működő Cimbora Klubba szerettek volna bekerülni, most utána tudtak nézni ennek.

Bővebben...