Elektronikus napló

Szirén Könyvtári Rendsz.
Bejelentkezés

 
SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK ISKOLÁNK HONLAPJÁN!

Diákélet

Könyvtárbusz

2017. március 20-án délelőtt iskolánk 5. osztályos tanulói a Megyei Könyvtár jóvoltából különleges irodalmi élményben részesülhettek. Az iskola épületétől a könyvtárig tartó utat híres írók, költők nevét viselő utcákon tettük meg, és a buszon velünk utazó színészek előadását hallhattuk az adott híres emberről. Az Árpád soron végig sétálva a sétány szobrairól is rengeteg érdekességet tudtunk meg, amiről aztán egy irodalmi teszt kitöltésével adtak számot a gyerekek. Az eredmények kiértékeléséig a könyvtár legújabb csúcstechnikájával ismerkedtünk.

Íme néhány tanulói vélemény az 5. b osztályból:
„Szimpatikusak voltak a színészek, és élethűen adták elő az irodalmi művek részletét ..." ( Olajos-Tóth Botond)
„Ezen a napon még többet tudtam meg a híres emberekről" (Ónodi Patrik)
„A buszon remek hangulatot teremtettek a szereplő színészek" (Nagy Renáta)
„A színészek előadását jól hallottuk és értettük, mert nagyon szépen hangsúlyoztak" (Csüllög Dorina)
„A sok-sok látnivaló mellett egy könyvvel is gazdagodtam!" ( Valach Nóra)
„Nekem azért tetszett nagyon ez a kirándulás, mert vidám hangulatú volt." ( Zsótér Kata)
„A szoborsétányon való sétát élveztem a legjobban!" (Viczián Dániel)
„Én annak örültem a legjobban, hogy kipróbálhattam működés közben a 3D-s tollat." ( Viczián Vivien)
„Nekem a könyvtárban a hangoskönyv tetszett a legjobban, és izgultam a Totó kitöltésénél" (Gyulai Kata)
„Most láttam először a 3D-s nyomtatót működés közben" (Sajti Levente)
„Nagyon tetszett a 3D-s toll és a nyomtató, valamint az irodalmi teszt is" (Szák Tamás)

 

Újra Skool Klub a Békés Megyei Könyvtárban

 

 A Skool, a fiatal lányokat programozni oktató projekt 2 éve működik nagy sikerrel Budapesten, és 2016 őszén már Békéscsabán is indult 10 hetes Scratch tanfolyam egy próbaidőszak keretében a Békés Megyei Könyvtárban. 
A nagy sikerre való tekintettel a szakkör 2017-ben is folytatódik - márciustól májusig, heti egyszer 90 perces Skool Klub alkalmakon játékos formában ismerkedhetsz meg a kódolás izgalmas világával és a játékfejlesztés alapjaival, a Scratch programozási nyelven keresztül. 
A Skool Klubra itt tudsz jelentkezni!

 

„Verselhetek?”

 Január végén nagy örömmel szerveztünk író-olvasó találkozót az alsó tagozatos gyermekek számára, melyet Péter Erika  Békés Megyei Prima-díjas költő ajándékozott iskolánknak a magyar kultúra napja alkalmából.
A találkozó előtt a tanító nénik segítségével minden osztályban megismerték a gyerekek a költő „gyerekzetek”-nek nevezett verseit, ajándékba illusztrációkat készítettek ezekhez, így a résztvevők ráismerés örömével verseltek, énekeltek Erikával az interaktív délutánon.

Sokan tértek haza „ A nyakatekert zsiráffal”, „Zabfalókkal” „Csupa csigával”, persze könyvben, dedikálva.

Bővebben...

 

Zárult a „SuliMoped” program

 Iskolánk 18 diákja díjmentesen szerezte meg a vezetői engedélyt a „SuliMoped” programnak köszönhetően, amit az Országos Rendőr-főkapitányság, Országos Baleset-megelőzési Bizottsága hirdetett meg. A program célja, hogy általános iskolás diákok az ORFK-OBB finanszírozása mellett segédmotoros kerékpár – AM kategória – vezetői engedélyt szerezhessenek, valamint a KRESZ szabályokat követő, biztonságos és balesetmentes közlekedésre nevelés elősegítése.

Bővebben...

 

Zebra teszt: két keréken vizsgáztak (behir.hu)

Mint az igazi, felnőtt KRESZ teszten, a gyerekeknek is számot kellett adniuk a tudásukról az Erzsébethelyi Általános Iskolában. A Rózsa utcai épületben pénteken három csoport vizsgázott előbb írásban, majd gyakorlatban.

Mielőtt biciklire szálltak a gyerekek, gyalog bejárhatták a pályát, ahol felhívták a figyelmüket a buktatókra. Majd egy gyors bicikliellenőrzés, hogy minden kötelező felszerelés megvan-e a kerékpáron és kezdődhetett a megmérettetés.

Teljes cikk:  http://www.behir.hu/2016/06/03/zebra-teszt-ket-kereken-vizsgaztak

 

A magyar hősökre emlékeztünk (forrás: Békés Megyei Hírlap)

 

 

Irodalmi kirándulás Budapesten

Az irodalmi kirándulásról fogok most írni, amit Budapesten töltöttünk. Péntek reggel vonatra szálltunk és elindultunk. Amikor megérkeztünk Pestre, elindultunk a Magyar Tudományos Akadémia könyvtárába. Először egy kis előadást tartottak nekünk. Bemutatták a legrégebbi könyveket és meséltek az Akadémiáról is. Ezután körbevezettek a könyvtárban.  Még azokra a szintekre is lemehettünk, ahol a könyveket tárolják, és ahova egyébként nem lehet lemenni. Az ebédet a Mezőgazdasági Múzeum gyönyörű parkjában töltöttük a Vajdahunyad vára tövében. Miután ettünk, egy játékos vetélkedőn vettünk részt. Csapatokat alkottunk, és minden csapat kapott egy táskát. A táskában egy iránytűt, egy füzetet, két távcsövet és egy válaszlapot találtunk. A füzetben le volt írva, hogy mit kell csinálnunk. A vetélkedő végén leellenőrizték a feladatokat. Nagyon örültem, mert a mi csapatunk nyert. A kirándulás végén, pihenésképpen az Aréna Plázában töltöttünk egy kis időt. Nagyon jól éreztem magamat. A nap végén, olyan érzésem volt, mintha két napot töltöttünk volna Budapesten.

 Hoczopán Ráhel 5.c

 

Siker!

Kiglics Mátyás iskolánk 2013-ban végzett tanulója a Nemzetközi „KENGURU” Matematikaversenyen a 11. évfolyamos középiskolások között I. helyezett lett.

Gratulálunk a szép sikerhez, és további eredményes középiskolai éveket kívánunk!

 

 

Irodalmi kirándulás

2016. április 22-én a tanév második irodalmi kirándulásán voltunk Budapesten. Legfőbb célunk a Magyar Tudományos Akadémia könyvtárának meglátogatása, ritkasággyűjteményének megtekintése volt.  Láttunk többek közt egy közel 1700 éves írásos dokumentumot, Mátyás király kódexeiből egy példányt, és Vörösmarty Mihály Szózatának eredetijét is. Sajnos, vonatunk késése miatt nem tudtunk annyi időt itt eltölteni, mint szerettünk volna. Aztán a gyönyörűen felújított Kossuth téren tartottunk ebédszünetet, nézelődtünk, beszélgettünk. Második programunk a Néprajzi Múzeum időszakos kiállítása volt, egy különleges mexikói gyűjtemény papírdíszekből. 

A vonatindulásáig plázáztunk egy kicsit, és este 8-kor fáradtan, de élményekkel tele szálltunk le a vonatról!
Szép nap volt, készülünk a következőre! :)
 

Mesét írtak a gyerekek (forrás: behir.hu)

Meséket író általános iskolásokat díjaztak a Munkácsy Mihály Múzeum kamara termében. Összesen tizennyolc pályamunka érkezett be a zsűrihez.
Liszi Melinda, a Jókai színház színművésze olvasta fel a győztes mesét az eredményhirdetésén. A művet Marik Zsombor, a békéscsabai Erzsébethelyi Általános Iskola hatodik osztályos tanulója írta. A meséjében arra hívja fel a figyelmet, hogy az embereknek közelebb kellene kerülniük az állatokhoz. A történetet a tanárnője biztatására vetette papírra. A Zsombort felkészítő pedagógus, Kissné Adamik Veronika különdíjat vehetett át, hiszen a beérkező 18 pályamű közül 12 az ő tanítványainak tollából született.  A tanárnő próbálja ösztönözni a diákokat a meseírásra. Elmondta, folyamatosan indulnak hasonló pályázatokon, amelyeken szép eredményeket érnek el.

Teljes cikk: http://www.behir.hu/2016/04/18/meset-irtak-gyerekek

 

Budapesten jártunk…

    2016. február 24-én a 8.c osztályból 18 és a 7. c osztályból 3 tanuló történelem tanulmányi kiránduláson járt Budapesten, a Holocaust Emlékközpontban.

    Az „Embermentők hete” címmel azokat a nőket és férfiakat mutatták be, akik valamilyen formában segítettek a vészkorszakban. Megtekintettük az „Emberségből példát” időszaki kiállítást, csoportokban feladatokat oldottunk meg.
    Második programként olyan holokauszt túlélővel folytattunk rendhagyó beszélgetést, aki szintén embermentőknek köszönhette az életét. Nagy figyelemmel és megrendülve hallgattuk!
     Mielőtt elhagytuk az emlékközpontot, megtekintettük az állandó kiállítást is.
   Nagyon emlékezetes nap volt, Juszti néninek köszönet érte!
 

Korizni voltunk!

Január 22-én, péntek délután korcsolyázni voltunk Szegeden.

Ebéd után 1 órakor indultunk 19-en egy busszal Szegedre, és először az Árkád bevásárlóközpontban néztünk széjjel, majd a szegedi Műjégpályán korcsolyáztunk 2 órát.
Késő este értünk haza, fáradtan, vízhólyagokkal a lábunkon, de épen és élményekkel tele.

Bővebben...

 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL