A TV-ből jól ismert Cimbora műsor dalának szavai biztosan ismerősen visszacsengenek  mindenki fülébe. Akik még nem ismerték, és az iskolánkban működő Cimbora Klubba szerettek volna bekerülni, most utána tudtak nézni ennek. A Cimbora Klubba való belépés egyik próbatételének kérdése ugyanis a Cimbora műsor címadó dalának a szövegét kérte. A Cimbora -próba ezen kívül még számos érdekes, furfangos kérdést, feladatot tartalmazott a bátor tanulók részére. A gyerekeknek nem ismeretlen a próbatétel, mivel minden tanév elején ez feltétele a "cimborák" közé kerülésnek. 

Ebben a tanévben harminchat diáknak sikerült elérni azt a pontszámot, amely a bekerülés feltétele volt. 2010. október 20-án ezek a csillogó szemű, várakozással teli gyermekek sorakoztak fel a Rózsa utcai épület könyvtárában. Harminchat cimbora felavatására került sor a délután folyamán. Fogadalomtétel, kitűzők felhelyezése, Cimbora Napló aláírása és egy közös csoportkép készítése után uzsonnán vettek részt a friss cimborává avatott tanulók.

A tanév során sok új, érdekes, tanulságos, vidám program vár majd a Cimbora Klub tagjaira. Reméljük,  aki az idén nem került be a klubba, nem csügged,  és jövőre ismét próbát tesz!