Az idei tanévünk első irodalmi kirándulására került sor október 10-én, szombaton. Nagyon vártuk már, és nem is sejtettük mennyire izgalmasra sikerül!

  A meglepetés mindjárt a nap elején ért minket, ugyanis hiába vártuk a buszunkat, nem jött. A reggeli hűvös, nyirkos időben lestük, lestük, hogy befordul-e már a sarkon a mi járművünk? Aztán 9-kor ( 8 óra helyett) meg is érkezett. Irány Debrecen!
   Fő úti célunk a Debreceni Református Kollégium volt, melynek 1517-es megépítése óta számtalan híresség koptatta padjait:  Csokonai Vitéz Mihály, Kölcsey Ferenc, Arany János, Móricz Zsigmond, Ady Endre,  néhány csak a legismertebbek közül. Nevezetes könyvtárát is alapítása óta bővítik, gyarapítják. Oratóriumában ülésezett az 1849-es forradalmi kormány, élén Kossuth Lajossal, kinek a teremben emléktábla őrzi az ülőhelyét.
  Sajnos, a reggeli csúszásunk végigkísérte a napunkat, mivel nem tudtunk annyi időt eltölteni a Kollégiumban, amennyit „megérdemelt” volna.
  Szabadidőnkben a közelben lévő plázában fagyiztunk, sütiztünk, hamburgereztünk, majd az állatkertbe mentünk. Itt nem csak a ritkábbnál ritkább állatokat nézhettük meg, hanem vidámparkozhattunk is egy kicsit.
  Már besötétedett mire megálltunk iskolánk előtt, felejtve a reggeli kellemetlenséget vidám, tartalmas napot hagytunk magunk mögött.
 

                     Készülünk a következőre!  J