Erzsébethelyi Családi Sportfesztivál

2018.05.26-án iskolánk székhelyén és telephelyén is sportfesztiválra vártuk a szülőket és a gyerekeket.

Madách utcai épület

Az eddig megszokott családi sportnapunkat az idei tanévben sportfesztiválra kereszteltük át. Az alsó tagozatos tanulóknak 12 állomást magába foglaló sporttevékenységeket biztosítottunk, ahol nagy lelkesedéssel próbálták ki az izgalmasabbnál izgalmasabb játékokat a gyermekek. Az egyes állomásokat teljesítő tanulók pecséteket kaptak, a legszorgalmasabbak, akik az összes játékos feladaton részt vettek, 12 pecsétet gyűjthettek, amit testnevelés 5-ös érdemjegyre válthattak be a testnevelő tanároknál!
A felső tagozatos tanulók előzetes regisztráció alapján négy mozgásos programban vehettek részt. Az iskola területén labdarúgás, kézilabda, röplabda mérkőzések folytak, valamint egy kerékpártúra indult Békéscsaba-Póstelek-Békéscsaba útvonalon. Izgalmas, jó hangulatú mérkőzéseket játszottak egymással iskolánk jelenlegi és volt diákjai. A kerékpárosok is sikeresen teljesítették a túrát.
A program zárásaként minden egyes tanuló jutalomban részesült, és gazdagodott egy olyan pozitív élménnyel, amit a jó társaság és a testmozgás biztosított!

Testnevelés munkaközösség
(Madách utca)

 

Rózsa utcai épület

Múlt hétvégén, szombaton megtelt az iskola gyerekekkel, szülőkkel, akik egy mozgalmas, igazi sportos délelőttön érezhették jól magukat. Amíg a fiatalok sportoltak, játszhattak addig a bográcsokban a szülők főzhették a különböző ebédeket, beszélgettek, ismerkedtek így egy igazi családi nap kerekedett ezen a délelőtt.
A megnyitó és a közös bemelegítés után mindenki a saját korosztályával, vegyes csapatokban kezdte meg az irányított mozgást, sportolást.
Ezek után a tornateremben tanár-diák kosárlabda mérkőzésen szurkolhattak a nézők, ami nagyon jól megalapozta a hangulatot. Gratulálunk a diákoknak nagyon sportszerűen játszottak és győztek.
Az első- másodikosok örülhettek a különböző labdás játékoknak a pontszerző és a zsámolylabda mellett játszhatták a nagy kedvencet a bombázót a tornateremben.
A harmadik -negyedik évfolyam nagyon jól érezte magát a számháború alatt, jó kedvűen, fáradtan nagyszerű élményekkel lettek gazdagabbak.
Az ötödik – hatodikos osztályok élvezettel húzták a kötelet, tollaslabdáztak és élő csocsót játszhattak.
A hetedikes, nyolcadikos osztályokból sokan a kerékpározást választották és kitekertek a békési úton található Bandika fához. Akik az iskolában maradtak se unatkoztak, lábtengó, floorbal, malom, sakk játékot játszottak.
11:30 tól különböző bemutatókat láthattak a családok. Nagy sikernek örvendet a gyulai BMX csapat, akik látványos elemekkel szórakoztatták a közönséget.
A HIP HOP táncbemutatón iskolánk tanulói adták elő produkciójukat, amit a közönség nagy tapssal jutalmazott. A bemutatók sorát a tornateremben egy látványos modell autó program zárta.
Az ebéd után ajándéksorsolással zártuk ezt a különleges napot.

Testnevelés munkaközösség
(Rózsa utca)