Cimbora vetélkedő Érden

Április 13- án iskolánk 11 tanulója Érdre utazott, hogy részt vegyen a cimbora irodalmi levelezős verseny országos döntőjén.

A 11 gyermeket a többi városból érkező versenyzővel együtt más- más csapatba sorsolták  ki. Volt piros, kék, fekete, sárga és fehér színű pólót viselő csapat, így iskolánk tanulói más iskolák tanulóival együtt versenyeztek. A  zsűri elnöke Víg Balázs meseíró volt.

A feladatokat a verseny írásbeli fordulóiban megismert könyvekre építették a szervezők. Villámkérdésekben, kifejtős kérdésekben, igaz hamis állításokban és ügyességi feladatokban próbálhatták ki magukat a cimborák. A gyerekek nagy élvezettel, vidám, oldott hangulatban töltötték el a délelőttöt, amihez  hozzájárult  Víg Balázs gyermekcentrikus személyisége is. Ő kérdéseket tett fel a Három bajusz gazdát cserél című könyvéből felolvasott meséjéhez, majd mozgásos, tréfás játékokat is játszott a gyerekekkel.

A verseny végén mindenki értékes ajándékokkal távozott. Az ajándékcsomagból természetesen a könyv sem hiányozhatott. Az eredmények a következőképpen alakultak:

  1. sárga csapat: Aradszki Barbara (4.a) és Soós Petra (3.b)
  2. fehér csapat: Valentínyi Anna (4.a) és Mohácsi Dávid (4.c)
  3. piros csapat: Knyihár Boldizsár (3.a) és Fülöp Emma (4.a)
  4. fekete csapat: Barányi Dávid (3.a) és Zámbó László (4.c)
  5. zöld csapat : Laduver Janka (3.b)
  6. kék csapat: Benkő Sándor (3.b) és Botyánszki Violetta (4.c)

Köszönjük ezt a tartalmas délelőttöt érdi Balázsné Gabi néninek, akinek szívügye a levelezős cimbora verseny.

A tanító nénik, akik a versenyre felkészítették a tanulókat: Bondár Lászlóné,  Lőrinczné Hrabovszki Márta ), Zsibritáné Lémon Lívia , Kovács Nikoletta.